Опозиція в жодному разі не братиме участі у формуванні уряду, якщо переможе на парламентських виборах, цитує голову Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсенія Яценюка "Інтерфакс-Україна".

"Зараз і посади такої, як прем'єр-міністр, не існує. Ні, є дядько, який сидить в офісі прем'єр-міністра, гарною мовою розповідає про "папєрєдніков", але ця людина взагалі нічого не вирішує. Він лише витрачає державні кошти на утримання свого офісу", - пояснив Яценюк виборцям у Львові.

"Усе вирішує президент Янукович, і ніякої співпраці з цим президентом у частині кадрових призначень бути не може. Єдина співпраця - ми ухвалюватимемо наші закони і вимагатимемо їх підписання у Януковича, і нехай спробує ці закони ветувати", - додав він.

На думку Яценюка, справді український уряд може бути сформований лише новим демократичним президентом, і це означатиме, що об'єднана опозиція візьме всю повноту відповідальності за ситуацію в країні на себе.

Нагадаємо, що раніше представники Об'єднаної опозиції заявляли про намір висунути на пост голови уряду свого представника - Сергія Соболєва.