Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернулася до громадян України з відкритим листом, в якому закликала їх не проводити над собою "політичні експерименти", голосуючи за Партію регіонів чи за партії-одноденки.

"Моя перша порада - скористайтеся своїм правом голосу та спробуйте усунуте олігархію від влади саме зараз на цих виборах раз і назавжди та раз і назавжди спробуйте змінити своє життя. Не віддайте їм жодного голосу! Чуєте? Жодного голосу! Ви ж не самогубці, ви розумні та гідні люди! Не звертайте увагу на бруд, який ллють на об’єднану опозицію", - пише Тимошенко.

Друга її порада така – пам’ятати, що головну перемогу "Янукович та його клани" запланували отримати на мажоритарних округах.

"Не допустіть цього! На мажоритарних округах вам доведеться боротися проти себе. Вам доведеться, якщо ви хочете вижити, наступити на власне горло та не ковтати матеріальні подачки. Вам доведеться, якщо хочете жити, проголосувати проти того кандидата в депутати, який будує вам дитячі майданчики, ремонтує школи, лікарні, ваші під’їзди та ліфти, прокладає асфальт та розносить безкоштовні продукти та ліки", - наголошує автор листа.

"Третя моя порада – знайте, що головна технологія, яку вам намагаються нав’язати, що влада та опозиція – це одне й те саме. Так, опозиція - не ідеальна, не бездоганна, вона має вади, як і все наше недосконале молоде суспільство. Але вона суттєво відрізняється від правлячої мафії в усіх без виключення аспектах. Вона не привласнювала державні підприємства, землі та надра, не будувала Межигір’я, не робила податкову, пенсійну та судову антиреформи, не нівечила Конституцію та мову, не формувала правлячу корумповану родину, не вбивала середній клас, не закривала дорогу до європейської перспективи. Якщо б опозиція була такою, як правляча мафія, ми сиділи би не по тюрмах та засланнях, а на державних дачах, у ВІП-ложах із ними на Євро-2012, прислуговували б їм в їхніх конституційних асамблеях та їхніх гуманітарних радах. Саме тому, що опозиція відрізняється й має непохитні цінності, мафія нас бачить тільки в тюрмах", - пояснює лідер опозиції.

"Моя четверта порада – не голосуйте за фальшиві опозиційні партії. Спробуйте усвідомити, що проти вас працюють вже не гопники 90-х в спортивних костюмах, а мільярдери, яким є що втрачати і на яких працюють цинічні, професійні та коштовні політичні технологи. Вони, маючи телебачення та необмежені гроші, можуть зліпити опозиційного кандидата в президенти або нового, свіжого лідера опозиційної партії практично з будь-якого підручного матеріалу, навіть з мавпи. Вже другі вибори олігархія успішно створює для себе фальшиву опозицію, яка виконує на виборах своє завдання, забираючи голоси довірливих громадян, а після виборів повертається з вашими голосами в свою зграю. Яскравим прикладом фальшивої опозиції, яка вдало спрацювала на президентських виборах був Сергій Тігіпко та його партія "Сильна Україна". Спрацювало? Так, добре спрацювало. І де тепер цей щирий опозиціонер?", - запитує авторка листа, даючи четверту пораду – не віддайте свій голос фальшивим опозиційним партіям, "навіть, якщо дуже хочеться і рука сама тягнеться".

І остання п’ята порада, але, на думку Тимошенко, найважливіша.

"Усі, хто розуміють, яка небезпека, яка біда повстала перед Україною, мусять негайно почати діяти самостійно. Без вас нічого не вийде. Ідіть до ваших рідних, знайомих, друзів, сусідів, які купилися на подачки, які взяли гроші за фальсифікацію результатів на виборчих дільницях, які введені в оману інформаційними технологіями Партії Регіонів, які заплуталися в політичних подіях, які збираються голосувати за Партію Регіонів або створену ними фальшиву опозицію. Негайно включайтеся в роботу, встановіть собі щоденний план та переконуйте тих, хто не дуже добре розуміється на політиці, очевидними фактами, прикладами із власного життя, журналістськими розслідуваннями з Інтернету, не допустіть, щоб ваші близькі люди своїми власними руками будували для себе політичну гільйотину... Якщо когось не зможете переконати з першого разу, зробіть це сотні разів, але не бездійте – це найгірший вибір", - закликає опозиціонерка.

"Знайте, що зараз ваш час, ви визначаєте хід історії, ви простою позначкою в бюлетені можете вбити кілок у серце олігархії, неодиктатурі, українофобії, ви можете повернути Україні повноцінне сьогодення. Зробіть це, і ваше життя отримає вищий сенс. Я особисто буду завжди в вас вірити", - говориться в листі лідера Об'єднаної опозиції, який опубліковано на її особистому сайті.