Лідер Об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко, яка сьогодні звернулася з відкритим листом до співвітчизників, вважає вибори 28 жовтня особливими.

"Це не окремий тактичний бій, який ви можете дозволити собі програти, це – війна, яка може завершитися або вашою перемогою і шансом на зміни, або нашою повною історичною поразкою", - переконує вона.

На думку Тимошенко, "якщо Янукович завдяки вашим голосам виживе як політик на цих виборах, він завершить установлення диктатури та мирним шляхом більше владу не віддасть. Диктатура, як пожежа, випалить благополуччя та спокій у кожній вашій родині, на кожному вашому підприємстві, поглине дихання свободи з кожної клітини вашого життя, ізолює Україну від іншого світу".

"Ці вибори – голосування кожного з вас за своє виживання, це боротьба за існування України, за існування українства. Це, врешті-решт, визначення, кому буде належати країна: її земля, її державні монополії, надра, бюджетні гроші, інші можливості та ресурси – вам чи 5 кланам, які правлять вами сьогодні. На цих виборах буде вирішуватися, чи будете ви взагалі належати самим собі та мати можливість реалізовувати своє життєве призначення", - наполягає ув'язнена лідерка опозиції.