Кількість обіцянок у передвиборчих програмах трьох основних політичних сил (ПР, БЮТ, КПУ) у 2012р. збільшився вдвоє у порівнянні з програмами 2007р. До такого висновку прийшли аналітики проекту "Слово і діло", здійснивши комплексний аналіз передвиборчих обіцянок основних політичних сил, які вже раніше брали участь у виборах, повідомляє РБК-Україна.

Так нинішня передвиборча програма Партії регіонів складається з 68 пунктів (у 2007р. налічувала тільки 30), у партії "Батьківщина" (нині - Об'єднана опозиція "Батьківщина) ці цифри співвідносяться як 79 до 44.

Що ж до рівня ефективності, тобто ступеня виконання раніше даних передвиборчих обіцянок, тут лідером є Партія регіонів, яка змогла реалізувати аж 8 з 30 передвиборчих пунктів програми 2007р., і це при тому, що партія має парламентську більшість, "своїх" президентів і уряд. На рахунку "Нашої України" 4 виконані обіцянки з 23, ВО "Батьківщина" втілила у життя 5 обіцянок з 44. Комуністична партія України та Народна партія завершують "п'ятирічку" майже з однаковими показниками - 3 з 36 та 2 з 34 відповідно, повідомляє видання.