Виборча кампанія 2012 року стала найбільш проблемною з 2004 року, вважають у Комітеті виборців України.

Голова КВУ Олександр Черненко, вважає некоректним порівняння з президентськими та минулими парламентськими виборами, коли рівень демократії в країні був значно вищим.

"Ці вибори варто порівнювати із кампанією 2002р. Велика кількість проблем і зловживань пов'язані із поверненням мажоритарної системи", - говорить він, припускаючи, що масовий підкуп виборців здатний вплинути на результати виборів на багатьох дільницях.

Спостерігачі КВУ, за словами Черненка, констатують, що підкуп став більш технологічним - через поповнення рахунків мобільного зв'язку та електронні гроші. Але, за словами експерта, щодо цих фактів відкрита лише одна кримінальна справа у Луганську.

Що ж до непрямого підкупу виборців, то він у жовтні здійснювався не лише кандидатами чи їх представниками, але і афілійованими з кандидатами благодійними фондами, цитує думку очільника КВУ Gaseta.ua.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_pidkup-viborciv-perevershiv-vsi-ochikuvannya-dijshli-navit-do-popovnennya-mobiln/463341">Gazeta.ua</a>