Відразу на декількох виборчих дільницях 133 виборчого округу (Одеса) були виявлені ручки зі зникаючим чорнилом.Спостерігачі склали акти про відповідне порушення.

Один із членів виборчих комісій розповів, що ручки були доставлені з окружної комісії, - повідомили в прес-службі Об´єднаної опозиції. За даними опозиціонерів, наразі дільнична комісія чекає прибуття куратора з ОВК та співробітників міліції для вилучення речових доказів.

«На гелієвих стрижнях кожної ручки є маркування: BLS-FRP5. Пошук в інтрнеті за цим запитом видає: Стержень до ручки Friction (шпигун). Чорнило стає безбарвним під впливом високих температур. Склад відновлюється при температурі менше 18 градусів. В індивідуальній упаковці. Пишучий вузол 0,5 мм», - повідомили опозиціонери.

При цьому, за словами спостерігачів, глава однієї з виборчих комісій заявив, що не бачить в цьому факті ніякого перешкоджання волевиявленню громадян. За його словами, чорнило саме собою не зникає, а підігрівати бюлетені ніхто в його комісії не збирається.

«Ми тут нічого, комісія нічого. Це кудись піде - інша справа, де один на один без камери нехай сидить і робить, а тут нічого» - заявив голова комісії.

Відразу на декількох виборчих дільницях 133 виборчого округу були виявлені ручки зі зникаючим чорнилом. Спостерігачі склали акти про відповідне порушення