Лідер Громадянської позиції Анатолій Гриценко, який балотується за списками Об'єднаної опозиції, пояснив, чому від опозиції висуваються слабі кандидатури.

Це є наслідком впливу правлячої партії.

Він розповів, що в кожному регіоні, де він проводив переговори і бачив шанованих людей - ректорів, вчених, діячів мистецтва - тих, хто розуміє, що державна політика повинна бути спрямована на підтримку культури, мистецтва. Але вони не йдуть у владу сьогодні, тому що бояться репресій. І ми повинні поважали тих людей , які в умовах тиску податкової міліції, правоохоронних органів, не побоялися вкласти свій ресурс на підтримку опозиції.

На думку Гриценка, є дві причини, чому висуваються слабкі кандидатури: перша причина - це страх, особливо в східних регіонах, а друга – кошти, яких не вистачає для проведення виборчої кампанії. А мінімум, який треба, це близько 20 млн доларів.

Один з лідерів опозиції нагадав, на виборах до парламенту в 1990 році кандидатом у депутати міг стати кожен, хто мав 100 рублів. Зараз же це неможливо, тому що за все треба платити.