Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк ініціює створення тимчасової слідчої комісії з реагування на виборчі фальсифікації у Раді VI скликання. Про це він заявив на брифінгу.

"Об’єднана опозиція не буде чекати присяги нових членів парламенту. У нас є останній пленарний тиждень ще цього ганебного парламенту, і ми розпочнемо цей пленарний тиждень з формування слідчої комісії по відношенню до кожного голови обласної державної адміністрації, до кожного судді, до кожного прокурора і до кожного члена комісії, які хочуть вкрасти в українців голоси. Нікому не уникнути відповідальності", - заявив Яценюк.

За його словами, головною вимогою опозиції на сьогодні є завершення підрахунку голосів.

"Партія регіонів програла округи. Треба відверто і мужньо це визнати", - сказав Яценюк.

Він перерахував всі округи, що залишаються проблемними - №95 в Ірпені Київської області, де виграє кандидат від «Батьківщини» В’ячеслав Кутовий (там кандидат від "УДАРу" Олександр Юраков подав 27 позовів у суд), №94, де також також подано 17 судових позовів. Також, за даними опозиції, в окрузі №93 (Кагарлик Київської обл.) наразі відбувається перерахунок голосів за відсутності кворуму в ОВК, і дописують 700-800 голосів на користь кандидата від Партії регіонів Олександра Онищенка.