ЦВК не виключає дострокового припинення повноважень двох окружних виборчих комісій (ОВК) №223 (Київ, Шевченківський район) і №211 (Київ, Голосіївський район) у разі продовження блокування роботи зі встановлення результатів виборів.

Про це заявив заступник голови комісії Андрій Магера, коментуючи динаміку обробки цими комісіями протоколів з дільниць. Разом з тим він дав зрозуміти, що комісія піде на цей крок лише в крайньому випадку, якщо не залишиться інших шляхів до врегулювання ситуації.

"Це питання може бути засобом вирішення, але у всякому разі потрібно зважувати всі "за" і "проти", що буде найменшим злом. Якщо ми можемо погіршити ситуацію, то навряд чи ЦВК піде на такий крок. Якщо ситуацію не можна буде змінити, я думаю, якісь крайні заходи теж можуть бути задіяні", - сказав Магера.

Щодо роботи ОВК №223 Магера нагадав, що свого часу комісії вказували на необхідність дотримання вимог законодавства у своїй роботі, зокрема, щодо представництва партій, однак вимоги були проігноровані, і в результаті цей округ показав найгіршу роботу в Україні.

Наразі згідно з електронною системою "Вибори", у виборчому окрузі №223 оброблено 72,27% електронних протоколів. Боротьба точиться між самовисуванцем Віктором Пилипишиним, який начебто набирає 28,66% голосів виборців, і "свободівцем" Юрієм Левченком (ентральної виборчої комісії Андрій Магера - 27,51%.

В окрузі № 211 оброблено 86,04% електронних протоколів. Тут боротьба точиться між представником ВО "Батьківщина" Сергієм Терьохіним, який набирає 29,78% голосів виборців, його найближчий суперник Ігор Лисов відстає на 2%.