Київський окружний адміністративний суд виніс рішення про перерахунок голосів в одномандатному виборчому окрузі №216 у Києві, де, за попередніми даними ЦВК, перемогу здобула кандидат від "Батьківщини" Ксенія Ляпіна.

Як повідомили "Коментарям" у партії "Батьківщина", суд задовольнив позов кандидата-самовисуванця Олександра Супруненка, який зайняв на окрузі друге місце.

Як зазначили в опозиції, головуючий суддя Смолій І.В., судді Григорович П.О., Каракашьян С.К. визнали протиправною бездіяльність ОВК №216 та зобов’язати її провести перерахунок голосів на 43 дільницях.

На думку представників опозиції, цим самим "суд узяв на себе повноваження окружної виборчої комісії" і тим самим зробив "нахабну спробу фальсифікувати результати на користь провладного кандидата".

Яскравим свідчення цьому, на думку представників опозиції, є те, що перерахунок повинен бути проведений саме на тих дільницях, де Ляпіна є беззаперечним лідером.

Підставою для позову Супруненка став недопуск його офіційних спостерігачів до засідань комісій. При цьому під час процесу голосування у ДВК не було зафіксовано фактів недопуску до засідання.

"Про них представники Супруненка чомусь "згадали" після того, як він почав програвати вибори", - наголошують в "Батьківщині".

Тепер у партії мають намір оскаржити це рішення в Київському апеляційному адміністративному суді. Таким чином, постанова набере законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження і до того моменту проводити перерахунок голосів не можна.

Також народні депутати від Об’єднаної опозиції звернуться до Генпрокуратури з вимогою розслідувати дії суддів, які, на їх думку, винесли неправосудне рішення.