Із 18 членів Кабінету Міністрів 8, згідно із попередніми результатами виборів, обрані депутатами Верховної Ради. Про це пише ВВС-Україна, підсумовуючи парламентську кампанію-2012.

Зокрема депутатами Ради стали прем'єр Микола Азаров, віце-прем'єр-міністри Сергій Тігіпко та Борис Колесников, міністр економіки і торгівлі Петро Порошенко, міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк та міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

Окрім того, депутатами можуть стати секретар РНБО Андрій Клюєв, його заступник Неcтор Шуфрич та три керівники державних відомств: голова Державної митної служби України Григорій Калетник, голова Державного агентства автомобільних доріг України Володимир Демішкан та голова Державного агентства резерву України Олексій Лелюк.

Троє працівників адміністрації Президента також мають визначитися, де їхнє місце роботи - це заступники глави адміністрації Ірина Акімова та Станіслав Скубашевський, а також радник з гуманітарних питань Ганна Герман.

Серед губернаторів стати депутатом вдалося лише одному - очільнику Вінницької області Миколі Джизі.

Також Президентові, можливо, слід буде призначити нового посла у Білорусі, оскільки Віктор Тихонов також обраний до Ради.

У кількох регіонах, швидше за все, зміняться голови обласних рад, оскільки чинні балотувалися в одномандатних округах і перейдуть на роботу у Верховну Раду. Це - глава Івано-Франківської облради Олександр Сич та Тернопільської облради Олексій Кайда. Херсон обиратиме мера, оскільки міський голова Володимир Сальдо також, найімовірніше, обере роботу в парламенті України, перераховує видання.