У Миколаєві арештована заступник керівника Первомайського виборчого штабу Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Людмила Нікіткіна.

За словами адвокатів, на момент затримання (31 липня) Нікіткіна навіть не знала про те, що проти неї порушено кримінальну справу ще 24 липня слідчим Первомайського відділу. Сьогодні вона утримується в СІЗО. А минулого тижня прес-служба Об'єднаної опозиції розповсюдила заяву Аркадія Корнацького, кандидата в народні депутати від опозиції по 132-му виборчому округу в м. Первомайськ (Миколаївська обл.), в якій він попереджав про підготовку арештів в його команді з метою політичного тиску на нього.

Корнацький підтвердив, що з моменту оголошення ним наміру балотуватися в парламент у мажоритарному окрузі в Миколаївській області, прокуратура, управління по боротьбі з економічною злочинністю, контролюючі органи почали активно збирати інформацію про діяльність агрофірми з метою знайти компромат і не допустити його до участі у виборах. Об'єднана опозиція висловила вимоги негайно припинити терор проти своїх кандидатів, членів їх сімей та активістів опозиційних сил.