Екс-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, член спостережної місії від ПАРЄ Мевлют Чавушоглу вважає не доведеною тезу про нелегітимність парламентських виборів в Україні.

"Я прочитав низку відгуків про парламентські вибори в Україні, які відбулися минулої неділі, і хочу зазначити, що деякі з них мало стосуються того, що побачили багато спостерігачів, які подорожували країною. Існує різниця між риторикою і тим, що ми спостерігали насправді", - заявив Чавушоглу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Чавушоглу, він особисто відвідав 15 виборчих дільниць у Харкові в день голосування, і разом зі своїми колегами відзначив професійну організацію процесу голосування, спокійну атмосферу на дільницях, прозорість під час голосування, що заслуговує на оцінку "дуже добре".

Політик висловлює незгоду зі спільною заявою керівників місій ПАРЄ/ОБСЄ про вибори, як про крок назад від демократії і закликав колег уникати прямих політичних оцінок.

"Моя особиста думка, що спостерігачі за виборами мають моніторити й оцінювати вибори, але не намагатися висловлювати свої політичні переконання", - говорить він.