З 30-го липня по 1 серпня ЦВК прийняла документи для подальшої реєстрації від 574 кандидатів у Верховну Раду за мажоритарними округами.

З них 254 - самовисуванці; 320 - висуванці від політичних партій.

В мажоритарних округах зареєстрували своїх представників партії «Народна ініціатива» - 8 осіб, «Молодіжна партія» - 10 осіб, «Блочна партія» - 1 особа, партія «Батьківщина» - 2 людини.

Комуністична партія України зареєструвала 223 кандидата, партія «Єдиний центр» - 9, Українська національна консервативна партія - 6, партія «Реформи і порядок» - 1, «Велика Україна» - 1. Народна партія висунула 24 кандидатів, партія «Правда» - 1, Інтернет партія України - 1, Молодіжна партія - 6, Соціалістична партія - 10, «Єдина Родина» - 1, Українська народна партія - 1, «Молодь до влади» - 1, Народний рух України - 2, «Солідарність жінок України» - 11.

Також 31 липня був прийнятий виборчий список кандидатів і відповідні документи від Комуністичної партії України для подальшої реєстрації в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Висування кандидатів політичними партіями за партійними списками і в одномандатних округах триватиме до 9 серпня включно.

Останні рішення ЦВК щодо реєстрації або відмові в реєстрації кандидатів у депутати у загальнодержавному виборчому окрузі та в одномандатних виборчих округах повинні буди прийняті 8 серпня.