Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен взяв до відома попередню оцінку міжнародної спостережної місії за парламентськими виборами в Україні й наголошує, що Київ, відданий принципам демократії, є ключем для євроатлантичної стабільності.

Схвалюючи високу явку виборців на цих парламентських виборах, А.Ф.Расмуссен повідомив, що взяв до відома занепокоєння, висловлене міжнародною спостережною місією в її попередніх висновках щодо проведення парламентських виборів в Україні. "Ці попередні висновки відображають змішану картину з декількома недоліками, зокрема відсутністю рівних умов для ведення кампанії, а також те, що деякі аспекти передвиборчого періоду є кроком назад порівняно з нещодавніми виборами", - зазначає він.

А.Ф.Расмуссен знову запевнив, що Україна є для НАТО важливим партнером. "Незалежна, суверенна та стабільна Україна, твердо віддана демократії, верховенству права, є ключем для євроатлантичної безпеки. Альянс готовий надавати подальшу допомогу Україні в її реформах", - зробив висновок генсек НАТО.