Представник місії спостерігачів ПАРЄ Мевлют Чавушоглу заявив, що спостерігачі місії не ставлять під сумнів легітимність виборів до парламенту України.

В інтерв'ю агенції Інтерфакс пан Чавушоглу зазначив, що у місії дуже добре оцінили проведення виборів з технічного боку.

"Спільна заява керівників місій ПАРЄ/ОБСЄ про вибори, на мій погляд не відображає висновки представників ПАРЄ, які були висловлені у понеділок вранці на внутрішній нараді після спостереження за виборами. Більшість моїх колег і я відзначили, що ми оцінюємо проведення виборів з технічної точки зору як дуже добре", - сказав Мевлют Чавушоглу

Представник місії ПАРЄ також розкритикував позицію спостерігачів, які назвали вибори в Україні "кроком назад на шляху демократії".

Спостерігачі від ОБСЄ, Парламентських асамблей ОБСЄ, НАТО, Ради Європи а також Європейського парламенту раніше заявили, що під час парламентських виборів в Україні не були дотримані деякі міжнародні демократичні стандарти, і це позначилося на їх результатах.

Державний департамент США у своїй заяві Клацнути назвав вибори кроком назад стосовно прогресу, досягнутого на попередніх виборах.