Опозиція має намір звернутися до США, ОБСЄ, ПАРЄ та послів європейських держав у зв'язку з виявленими на парламентських виборах порушеннями.
В опозиції заявляють, що результати виборів визнавати не можна і готуються до зустрічі з міжнародними спостерігачами. Про це заявив сьогодні на брифінгу в Києві народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв.
Він звернув увагу, що основні порушення розпочалися після закриття виборчих дільниць: документи підтасовуються, фальсифікуються, знищуються, а на деяких округах влада вдається до силового сценарію. Політик заявив, що опозиція буде домагатися термінової зустрічі з місіями ОБСЄ, ПАРЄ, послами європейських держав і послом Сполучених Штатів Америки, оскільки в країні фактично прямо порушена Конституція, і ці вибори не можна визнавати такими, що відбулися.

"Я думаю, що ми фактично підійшли до межі, коли персональну відповідальність за всі порушення на виборах несе президент України Янукович. Саме з його адміністрації прямо даються вказівки - що робити з двома десятками округів і як змінити волевиявлення громадян і ключовий конституційний принцип ... Я думаю, що сьогоднішній день - це та межа, за якою визнавати ці вибори не можна ", - сказав він.