Окружний адміністративний суд Миколаївській області відмовив у задоволенні позову кандидата у народні депутати Анатолія Пeшехонова по скандальному виборчому округу №132, який вимагав скасувати рішення ОВК.

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

„У задоволенні адміністративного позову А.А. Пешехонову до окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчому округу №132 відмовити”, - йдеться у рішенні суду.

Там також сказано, що колегія суддів не знайшла підстав для задоволення позову, так як позивачем „не надано достатніх доказів того, що саме порушення збоку відповідача є підставою для скасування прийнятого ним рішення”.

Нагадаємо, що 2 листопада, на вимогу суду в ОВК за допомогою спецпідрозділу „Беркут” силою було вилучено оригінали протоколів ДВК. Пізно ввечері вони були доставлені до суду. Майже цілу ніч тривав розгляд справи.

Прес-служба Об’єднаної опозиції розповсюдила заяву, що має сумніви про те, що по дорозі до суду хтось не підмінив протоколи, так як вони були забрані силою без відповідного акту передачі.

Кандидат у депутати ВР по 132 виборчому округу від Об’єднаної опозиції 30 жовтня був визнаний ЦВК переможцем виборів з перевагою у більш як у 4 тисячі голосів. Проте ввечері того ж дня вже поступився своїм місцем кандидату від партії влади.