Центральна виборча комісія оголосила перерву у засіданні до 11:00 понеділка

На даний момент комісія прийняла оригінали протоколів від 188 окружних виборчкомів із 225. Продовжується введення даних в електронну систему "Вибори" оброблені 99,86% протоколів. Партія регіонів набирає 29,99%, "Батьківщина" - 25,53%, "УДАР" Віталія Кличка - 13,95%, Компартія - 13,18%, "Свобода" - 10,44%. Решта політичних сил не долають 5% бар'єр, необхідний для проходження в парламент.

Остаточні результати виборів Центрвиборчком країни повинен встановити до 12 листопада.

Раніше повідомлялося, що ЦВК прийняла протоколи від окружної виборчої комісії №211. Відповідне рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні комісії. Під час засідання голова ОВК Олена Вутке зачитала протокол ОВК з результатами волевиявлення громадян. Вона додала, що рішенням суду першої інстанції комісію зобов'язали перерахувати бюлетені на 28 виборчих дільницях. Проте, цього зроблено не було.

Нагадаємо, за словами юриста, кандидата юридичних наук Анатолія Матвійчука, вибори в одномандатному мажоритарному окрузі 211 через протиправні дії комісії можуть визнати недійсними. За його словами, деякі члени ОВК,  не враховуючи рішення суду про повторний підрахунок голосів на 28 дільницях, ухвалили остаточний протокол з результатів виборів.