Як заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, рішення про реєстрацію кандидата в народні депутати Павла Лазаренка буде прийняте Центральною виборчою комісією на підставі відповідей на запити в Міністерство закордонних справ і Міністерство внутрішніх справ.

Він сказав, що стверджувати про реєстрацію або нереєстрацію документів Павла Лазаренка було б безвідповідально. Коли в ЦВК надійдуть документи, тоді в установленому порядку буде направлено запити до МЗС та МВС, зокрема щодо дотримання норм законів про обов'язкове проживання кандидата в нардепи на території Україні останні 5 років і громадянства, а також несудимість за навмисний злочин.

Нагадуємо, що 25 серпня 2006 окружний суд Сан-Франциско засудив його до 108 місяців ув'язнення і штрафу в 10 млн доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, отриманого незаконним шляхом, перебуваючи на посаді українського прем'єра.

Стало відомо, що його термін скорочений. Рік тому фахівець зі зв'язків з громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріс Бурке заявив, що Лазаренко буде звільнений з в'язниці в США 1 листопада 2012 року.

Незважаючи на це, ЦВК розглядатиме документи Лазаренко в такому ж законному порядку, як і всіх інших.