Один із лідерів об'єднаної опозиції "Батьківщина" народний депутат А.Гриценко в неділю заявив про необхідність провести з'їзд партії "обнулити списки" і відмовитися йти у Верховну Раду "у зв'язку з фальсифікацією результатів виборів".

У партії "УДАР Віталія Кличка" також розглядають можливість на з'їзді політичної сили відмовитися від партійного списку та мажоритарників і не визнавати парламентські вибори. "У партії "УДАР" розглядають можливість проведення з'їзду партії та ухвалення рішення про відмову від партійного виборчого списку і висуванців, які перемогли в мажоритарних округах, і невизнання парламентських виборів", - заявив у неділю керівник виборчого штабу партії Віталій Ковальчук.

У разі, якщо опозиція обнулить списки, діючий склад Верховної Ради має оголосити про позачергові вибори, але це може затягнутись на довго. Таку думку в коментарі висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Це буде черговий виток політичної кризи. З одного боку є певні обмеження (у термінах щодо призначення позачергових виборів – ред.), а з іншого – ніхто не може примусити ВР призначати нові вибори. Це може тягнутись безкінечно довго".