В день річниці ув'язнення Юлії Тимошенко, 5 серпня 2012 року, представникам Об'єднаної опозиції не дали відвідати екс-прем'єра в харківській лікарні, де в даний час проходить курс лікування Юлія Володимирівна.

Як заявив голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, що як і очікувалося, їм не дозволили зустрітися з Юлією Тимошенко. Приготований для Юлії Тимошенко букет із 365 роз, був залишен біля конвойних. При цьому, Арсеній Яценюк підкреслив, що з боку представників опозиції було звернення до керівників Державної пенітенціарної служби України, а також до головного лікаря лікарні, в якому містилося прохання передати квіти Юлії Володимирівні.

За його словами, у лідерів опозиції, які приїхали до Харкова, немає дозволу на особисту зустріч з Тимошенко, але вони як народні депутати мають право безперешкодного доступу, в тому числі і на територію виправних установ і до осіб, які перебувають під вартою.

Ще один представник Об'єднаної опозиції, Анатолій Гриценко, повідомив, що сьогодні депутатами-опозиціонерами була прийнята присяга, в якій опозиціонери заприсяглися і надалі домагатися звільнення політв'язнів, а також внести системні зміни, щоб більше ніколи в Україну не було політичних в'язнів.

Представниками Об'єднаної опозиції навпроти вікон палати Юлії Володимирівни було випущено в повітря серце, яке складається з повітряних куль білого і червоного кольорів.