Голова Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Карл Ламерс відвідає Україну для зустрічей із владою 3-4 липня.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Парламентської асамблеї НАТО.

В ході візиту в Україну Ламерс планує зустрінеться з президентом Віктором Януковичем, прем'єр-міністром Миколою Азаровим, головою Верховної Ради Володимиром Литвином, а також міністром закордонних справ Костянтином Грищенко.

Голова Парламентської асамблеї НАТО також планує зустрітися з колишнім прем'єр-міністром, лідером партії "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина "Юлією Тимошенко і депутатом Ради від фракції Блоку" Наша Україна-Народна Самооборона ", лідером партії" Фронт змін "Арсенієм Яценюком.

"Я їду в Україну, щоб висловити свою стурбованість і занепокоєння моїх колег в Парламентській асамблеї НАТО українській владі з приводу очевидного регресу в розвитку демократії в Україні, і зокрема позбавлення волі колишніх урядових чиновників", - цитується в повідомленні Ламерс.

Крім того, він збирається обговорити кроки, які влада збирається зробити для інтеграції України в Європейський Союз і співробітництва з НАТО.