4 серпня відбувся з'їзд Політичної об'єднання "Рідна Вітчизна", на якому був затверджений список кандидатів в народні депутати і передвиборна програма. Це їх перша участь у парламентських виборах, тому що партія була створена лише два роки.

Її список очолив лідер Політичної об'єднання, президент всеукраїнського благодійного фонду "Україна - свята родина", підприємець Іван Матієшин.

За словами лідера партії, участь цієї політичної сили у виборах - не примха, а відповідь на ті виклики, які стоять перед Україною.

Виступаючи на з'їзді, Матієшин заявив, що і нинішня влада, і ті, хто називає себе опозицією, вже неодноразово показали свою нездатність ефективно управляти країною. «Рідна Вітчизна» йде політику в противагу українській опозиції, яка займається лише нескінченним пошуком винних і змаганням в красномовстві і словоблудстві, і владі, яка дуже швидко перетворюється на засіб обслуговування декількох олігархічних кланів.

Він також підкреслив, що розповіді влади про покращення життя людей, суперечать реальній ситуації в Україні. Ключовими положеннями передвиборчої програми партії є самодостатність України як держави і добросусідство, гідне життя для кожної людини і затвердження соціально-ринкової економічної системи.