Вчора, 7 серпня, біля пам'ятника Тарасу Шевченку навпроти Київського національного університету пройшов IV з'їзд «Радикальної партії Олега Ляшка» (РПЛ).

На цю подію було запрошено багато ЗМІ та телебачення. На ньому було затверджено програму та виборчий список. Глава партії Олег Ляшко прийняв рішення балотуватися в парламент по мажоритарному округу № 208 в Чернігівській області. Замість себе, він надав можливість повести партію на вибори багатодітній матері - Оксані Шевченко. Як він заявив, що О.Шевченко, мати його хрещеника Богданчика. І закликав кожного депутата стати хресним для простої дитини з простої сім'ї.

Олег Ляшко почав свій виступ, розмахуючи вилами, з критики діючої влади. Делегати зустріли його бурхливими оваціями.

В своїй промові він «проїхався» по главі ради Об'єднаної опозиції Арсенію Яценюкю, який живе поряд з Януковичем у Межигір'ї. І виставив це причиною, чому до списків опозиції не потрапили справжні бійці, як присутній на на з'їзді в якості гостя Юрій Кармазин, який очолює Партію захисників вітчизни і буде балотуватися по одному з округів Полтавської області.

Він пообіцяв навести порядок у парламенті, якщо виборці віддадуть більшість голосів за його партію.

Наприкінці своєї промови, Олег Ляшко запропонував з'їздові затвердити виборчу програму, в якій РПЛ пропонує заборонити пенсіонерам обиратися в парламент та працювати у госструктурах, скоротити кількість народних депутатів до 200, підтримувати національного виробника і заборонити продаж сільськогосподарських земель. Передвиборну програму партії з'їзд затвердив одноголосно. Після цього лідер партії представив делегатам виборчий список, в який, за його словами, увійшли «люди з народу» і немає жодного депутата.

Майже всі представники першої десятки РПЛ виявилися помічниками народного депутата Олега Ляшко. Він зазначив, що запрошував Кармазин очолити псисько, але той відмовився. Виборчий список очолила Оксана Шевченко, провідниця, мати п'ятьох дітей. Друге місце в списку зайняв помічник Олега Ляшко Андрій Лозовий, третє - Ксенія Сапунова, четверте - співак Іван Ганзера, замкнув п'ятірку мер м. Щорс (Чернігівська область) Роман Зуб.

З'їзд РПЛ одноголосно схвалив виборчий список партії з 197 кандидатів у депутати, а потім затвердив список кандидатів по 30 мажоритарних округах. Серед кандидатів-мажоритарників опинилася телеведуча Наталя Розинська, яка має намір балотуватися в Києві по округу № 223 (Шевченківський район). Виборчий з'їзд РПЛ завершився національним гімном.