Заступник Голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що Вищий адмінсуд вирішить можуть балотуватися Юлія Тимошенко та Юрій Луценко у Верховну Раду чи ні.

Незалежно від того скільки буде тривати розгляд справи, в тому випадку, якщо рішення буде прийнято на користь Тимошенко і Луценко, ЦВК зобов'язаний буде виконувати рішення суду. Навіть якщо термін реєстрації кандидатів у депутати сплине, ЦВК повернеться до цього питання.

При цьому Магера повідомив, що 13 серпня - останній день, коли ЦВК приймає документи на реєстрацію кандидатів у депутати, а 18 серпня - останній день для обробки документів і винесення відповідних рішень.

Як повідомлялось раніше, 11 серпня Київський апеляційний адмінсуд визнав законною постанову ЦВК № 216 від 8 серпня, якою було відмовлено в реєстрації кандидатами в депутати Тимошенко і Луценку.

Але партія «Батьківщина» подала апеляцію до Вищого адмінсуду на рішення Київського апеляційного адмінсуду. Суд має найближчим часом призначити до розгляду справу і розглянути його протягом 2 днів.