Всеукраїнське об'єднання "Свобода" намагається через суд зняти з реєстрації двох кандидатів-самовисуванців у народні депутати у виборчих округах № 83 (центр - Івано-Франківськ) Олександра Володимировича Сича (справжнє ім'я - Михайло Володимирович Кирилюк)та № 88 (центр - Коломия) Романа Височанського - колишніх членів партії.

Заступник голови ВО "Свобода" заявив, що в судових органах знаходяться справи про зняття їх з реєстрації або, як мінімум, про вилучення цих позицій з їх біографії.

За його словами, незважаючи на те, що і Р.Височанского - колишній голова Коломийської райорганізації ВО "Свобода", і М.Кирилюка - член цієї організації - ще в лютому 2012 року виключили з лав партії, при реєстрації кандидатами в нардепи обидва оманливо вказали , що є членами "Свободи".

О.СИЧ пояснив, що їх виключили з партії в тому числі за те, що, будучи депутатами Коломийського райради, при деяких голосуваннях за політичні заяви вони "підігравали Партії регіонів".

"Тому цілком зрозуміло, чому сьогодні ці люди балотуються, і на якій стороні збираються грати. Один з них напередодні виборів - 26 липня - чомусь став таким моїм фанатом, що змінив своє прізвище на Сич Олександр Володимирович. Це Кирилюк Михайло Володимирович", - підкреслив голова облради.

Голова Івано-Франківської облради Олександр Максимович Сич є узгодженим кандидатом від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" і ВО "Свобода" у виборчому окрузі № 83 (центр - Івано-Франківськ). У цьому ж окрузі зареєстрований кандидат в нардепи, самовисуванець Олександр Володимирович Сич.