На засіданні Центрвиборчкому було прийнято рішення про реєстрацію 150 кандидатів по загальнодержавному багатомандатному округу і 31 - за мажоритарними округами. Але ЦВК довелося виключити з виборчого списку Радикальної партії Олега Ляшко дев'ять кандидатів в народні депутати.

Відповідну постанову підтримали всі присутні на засіданні члени комісії.

Зокрема, комісія виключила зі списку Олександра Смекаліна. Як пояснила доповідач з цього питання член комісії Тамара Астахова, за інформацією міністерства внутрішніх справ претендент має судимість, яка ще не погашена у встановленому законодавством порядку.

Астахова зазначила, що Харцизьким міським судом 4 жовтні 2011 року він був засуджений на п'ять місяців, а Апеляційним судом Донецької області 6 грудня 2012 року його засудили до двох місяців.

При цьому, вона нагадала, що згідно із законодавством особа, яка вчинила злочин невеликої тяжкості, вважається не судимою, якщо протягом двох років не вчинила нового злочину.

Крім того, ЦВК відмовила в реєстрації 8 кандидатів у багатомандатному виборчому окрузі від партії Ляшко, в зв'язку з неточністю в документах.