Заступник голови УРП Ростислав Новоженець заявив, що кандидати від УРП готові знімати свої кандидатури на користь інших опозиційних кандидатів, але таке рішення може бути прийняте не раніше ніж за місяць до виборів.

Це викликано тим, що лише за тиждень до 1 жовтня буде сформовано групи від представників усіх зацікавлених політичних партій, які запитають виборців, за кого вони голосуватимуть на парламентських виборах від опозиційних сил.

Тож кандидати від УРП обіцяють зніматимуть свої кандидатури на користь тих опозиціонерів, які матимуть “явну перевагу”. Що ж буде називатися такою перевагою — представники УРП не конкретизують.

При тому висуванці від УРП готові знімати свої кандидатури не лише за представників політичних сил, котрі входять у КОД, а й навіть на користь Об'єднаної опозиції, до якої їм, як зазначив Володимир Будулич, голова ЛКО УРП, так і не вдалось вступити, незважаючи на багаторазові намагання зустрітись і обговорити з лідерами опозиції питання про вступ УРП до Об'єднаної опозиції.