Об'єднана опозиція підготувала позов до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) з приводу відставки президента Віктора Януковича та записала злочини, які скоїв чинний глава держави.

Лідер опозиції Арсеній Яценюк заявив, що перелік злочинів Януковича – злочини проти української держави і народу.

Так, Об'єднана опозиція вважає злочинами підписання Януковичем пенсійної реформи і підвищення пенсійного віку, підписання ним Податкового кодексу і Закону про основи державної мовної політики.

Також до цього можна додати те, що Президент незаконно призначив прем'єр-міністра Азарова та весь склад Кабміну. Здійснював тиск на суддів Конституційного суду України, і у нас є свідчення одного з суддів КСУ, який заявив, що на нього тиснули в момент прийняття рішення про повернення до старої Конституції. Особисто під наглядом Януковича формувалося парламентська більшість з порушенням Конституції. Янукович призначив десятки керівників вищих державних органів з порушенням закону.

Яценюк зазначив, що Об'єднана опозиція зібрала весь перелік злочинів президента і звертається до ВАСУ з вимогою визнати дії Януковича протиправними.

Політик підкреслив, що це тільки перший етап акції щодо усунення Януковича від влади і вона триватиме до виконання цієї вимоги.

Позов до суду підписав одноосібно сам Яценюк. Але підкреслив, що першою, хто підписався під цим позовом, була колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

За місяць опозиція зібрала понад 300 тисяч підписів за відставку Януковича.