Нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник позов опозиції до Президента Віктора Януковича. вважає правовим шулерством та політичною акцією, позбавленої будь-якої правової складової, яка грунтується на бажанні зайвий раз пропіаритися в мас-медіа.

У той же час він допустив, що у представників опозиції «настала криза політичного жанру».

Олійник вважає замість того, щоб звітувати про роботу, зроблену в той час, коли вони були при владі, вносити пропозиції та ідеї про підвищення виробництва, пенсій і заробітних плат, тобто всього того, чого вони ніколи не робили; вони відволікають виборців від своєї безпорадності, вони намагаються організувати якусь боротьбу.

Крім того, на переконання Олійника, дії опозиції позбавлені будь-якої послідовності і логіки, тому що з одного боку, вони тиражують заяви про відсутність в Україні справедливої судової системи, з іншого - збирають підписи під позовом до суду.

Коментуючи заяви опозиції про можливий позов до європейських судових інстанцій, він зазначив, що Європейський суд з прав людини оцінює лише дотримання стандартів щодо прав та свобод громадян під час звернення до судових інстанцій, але не дає відповіді на те, правомірними чи неправомірними вони є.

А Яценюк подав позов до Вищого адміністративного суду з проханням визнати протиправною діяльність Президента Віктора Януковича на зайнятій посаді.