На думку опозиційного депутата Олександра Третьякова закон про відкликання народних депутатів має бути ухвалений ще нинішнім скликанням Верховної Ради, щоб підняти планку відповідальності парламентаріїв перед народом України.

У Верховній Раді України вже зареєстровано проект Закону "Про відкликання народного депутата України". Раніше подібна норма дострокового припинення повноважень народного обранця була відсутня у вітчизняному законодавстві.

Право відкликання вже існує в Законі України "Про статус депутатів місцевих рад" і, на думку Третьякова, повинно поширитися і на Верховну Раду. Таким чином, українці зможуть оцінювати роботу конкретного депутата не тільки один раз на п'ять років, а в щоденному режимі.

Відкликання депутатів Верховної Ради, підвищить мотивацію всіх тих, хто на виборах отримав мандат довіри людей і вони будуть задумуватись чи слід прогулювати засідання та ігнорувати проблеми жителів свого округу.

Сам же депутат Олександр Третьяков балотується шляхом самовисування по № 218-му мажоритарному округу Києва, що включає частини Святошинського та Оболонського районів.