У Донецькій області в мажоритарному виборчому окрузі № 52 двоє кандидатів-самовисуванців з однаковим прізвищем Шкіря зняли свою кандидатуру з передвиборчої гонки.

Кандидати Шкіря Оксана Володимирівна та Шкіря Віктор Михайлович подали документи на реєстрацію в ЦВК 13 серпня. А вже 18 серпня зняли свої кандидатури заявами про відмову балотуватися. Обидва кандидати проживають в м. Дзержинськ, що входить до ВО № 52. Віктор Шкіря працює слюсарем місцевої тепломережі, а Оксана Шкіря тимчасово не працює.

Як зазначають громадські спостерігачі Донецької обласної організації КВУ, які у партнерстві з Громадянською мережею "ОПОРА" проводять моніторинг виборчого процесу, головними суперниками в окрузі мали стати кандидат від Партії регіонів, народний депутат України Шкіря Ігор Миколайович і кандидат від Комуністичної партії України, мер міста Дебальцеве, Проценко Володимир Васильович. За словами спостерігачів, є можливість, що два кандидати-самовисуванця з прізвищем подібної одному з основних претендентів на перемогу в окрузі були технічними кандидатами для "відтягування" голосів. Мотиви, які спонукали їх відмовитися від участі у виборах, залишаються невідомими.