Центральна виборча комісія, після вивчення спільної заяви п'яти партій: «УДАР Віталія Кличка», «Батьківщина», ВО «Свобода», Партії регіонів і Комуністичної партії України, просить Національний банк України зняти обмеження при здійсненні фінансових операцій на рахунках виборчих фондів політичних партій та кандидатів у народні депутати.

Від комісії було заявлено, що ЦВК вважає своїм обов'язком звернути увагу на необхідність вирішення питань про скасування обмежень при здійснені фінансових операцій на рахунках виборчих фондів партій та кандидатів у народні депутати та забезпечення роботи банківських установ у вихідні і святкові дні.

ЦВК нагадує, що, відповідно до частини 2 статті 50 закону про вибори народних депутатів, власні кошти політичних партій і кандидатів, які перераховуються на відповідний рахунок, не підлягають обмеженням за сумами і кількістю перерахувань.

А замість цього, окремі банківські установи встановлюють обмеження по кількості і сумі перерахувань на фінансування агітації не більше ніж 150 тис. грн протягом одного робочого дня.