Представник партії «УДАР» в ЦВК Валерій Карпунцов заявив, що партія закликала колег з об'єднаної опозиції та ВО «Свобода» на рівні юридичних служб партій сформувати робочу групу для напрацювання спільних механізмів захисту результатів виборів. На ці дії їх підштовхнули результати жеребкування щодо кандидатур до окружних виборчих комісій, яке відбулася 24 серпня. Вони заявили, що подібне жеребкування є частиною виборчої технології, закладеної владою в законі про вибори.

За словами Карпунцова, не піддається логічному поясненню те, що в бюлетені для голосування є 22 партії, а в жеребкуванні брала участь 81 політична сила.

Дозвіл партіям, які висунули хоча б одного кандидата-мажоритарника, бути суб'єктом виборчого процесу і формувати виборчі комісії по всій Україні, спричинив безлад, тому що 90% партій, які взяли участь у жеребкуванні, є технічними, невідомі українцям, і мають лише одну мету - забезпечити представництво влади у виборчих комісіях.

Відсутність в списку партії «УДАР» та ВО Свобода, які користуються підтримкою більше 20% виборців, а натомість присутні нікому невідомі партії, які забезпечують представництво влади, є свідченням спроб влади будь-якими способами чинити перешкоди молодим політичним силам, рейтинг яких зростає.

Саме тому «УДАР» закликав опозиційні сили створити дієвий механізм захисту результатів виборів та протидії фальсифікаціям.

Разом з тим лідер партії Віталій Кличко, коментуючи результати жеребкування в ОВК, зазначив, що за таких обставин значно збільшилася відповідальність всієї опозиції за захист результатів вибору громадян.