У розпал передвиборної кампанії Синод УПЦ (МП) звернувся до духовенства та віруючих з роз'ясненням позиції Церкви щодо парламентських виборів в Україні, які відбудуться 28 жовтня 2012 року.

Синод закликав парафіян сповідувати вічні Євангельські цінності. А з боку держави наполягае на забезпеченні вільного демократичного волевиявлення громадян під час виборів і їх прозорості і чесності. І влада, і кандидати у депутати повинні вести боротьбу за голоси виборців гідними методами.

Також синод УПЦ ще раз нагадав єпископам і священикам Української Православної Церкви про неприпустимість політичної агітації серед парафіян.

Єпископат УПЦ (МП) закликав усіх вірних Української Православної Церкви взяти участь у голосуванні і зробити усвідомлений вибір, враховувати досвід і професіоналізм кандидатів, вивчати їхні передвиборчі програми, уважно дивитися, якими методами вони ведуть політичну боротьбу.

Синод УПЦ (МП) закликав єпископат, духовенство та мирян Української Православної Церкви «посилити свої молитви за майбутнє нашої держави».