Парламентська асамблея Ради Європи розчарована рішенням Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, яке не задовольнило касацію екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на винесений щодо неї вирок у «газовій справі».

На сайті ПАРЄ оприлюднено заяву президента ПАРЄ Жана-Клода Міньйон і співдоповідачів по Україні Майліс Репс (Естонія) та Марієтти де Пурбе-Лундін (Швеція), у якій йдеться про їх ставлення до цього рішення.

Асамблея очікувала, що касаційний суд задовольнить апеляцію Тимошенко, тому що газова справа зводиться до кримінальної відповідальності за нормальний політичний процес прийняття рішень.

При цьому президент ПАРЄ і співдоповідачі підкреслюють, що Президент України Віктор Янукович дав їм зрозуміти, що буде готовий втрутитися в цю справу, якщо апеляція Тимошенко буде відхилена касаційним судом. І саме тому ПАРЄ закликала, щоб він стримав своє слово і не затьмарювати майбутні вибори.

Співдоповідачі мають намір прийняти запрошення  Президента України і, до наступної сесії Асамблеї, відвідати країну, щоб обговорити можливі політичні шляхи вирішення цього питання у відповідності зі стандартами Ради Європи.