Кандидат в народні депутати від "Свободи" Ірина Сех представила документи Партії регіонів з інструкцією на трьох аркушах, в якій вказуються приписи для окружних виборчих комісій (ОВК) як вести себе зі "своїми" і "чужими", як діяти - коли головою є представник ПР, коли головою не є представник ПР, коли під час засідання комісії відсутній кворум.

За її словами, це зайве свідчення, що "ОВК створювались спеціально для фабрикації та фальсифікації виборів та узурпації влади у виборчих комісіях".

У цій інструкції є рекомендації як діяти, а саме: "Штаб рекомендує під час проведення засідань не "нашими" членам ОВК сприяти відмові від прийняття присяги. Є серйозні пропозиції про призначення технічних працівників - персонально за прізвищами. Штаб ПР рекомендує давати пропозиції всіх "наших". Якщо голова ОВК не є представником правлячої партії, то люди, які пропонуються на технічних працівників, повинні бути "зарізано" в процесі голосування. Також штаб пропонує збільшити кошторис на утримання технічних працівників на одну другу більше, ніж це пропонується в кошторисі ЦВК. Про розподіл обов'язків членів ОВК - пропонується "нашим" членам ОВК - важливі завдання, "не нашим" - найбільш важку роботу".