Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що запланований на осінь 2012 року черговий саміт Україна-ЄС може не відбутися.

Він сказав, що багато уваги приділяється проведенню виборів і немає підтвердження того, що будуть створені належні умови для проведення цього саміту. А в інші роки подібні саміти оголошувалися завчасно і завжди сприймалися як такі, що відбудуться обов'язково.

За його словами, якщо цей саміт відбудеться, то на території Європейського Союзу і на рівні глав держав з європейської сторони - це президент Ван Ромпей, президент Баррозу та з української сторони - президент Янукович.

В США, Великобританії, Швеції, Канаді, керівники Євросоюзу і в Парламентській асамблеї Ради Європи висловили невдоволення вироком Печерського суду, яким екс-прем'єр Юлія Тимошенко засуджена до семи років позбавлення волі.

Влітку цього року голова Європейської Ради Херман Ван Ромпей заявив, що Брюссель підпише з Україною Договір про асоціацію, коли переконається, що Київ поважає верховенство закону.