Активісти громадського руху «Спільна справа» розповіли про порушення в Харківській області, а саме про тотальне застосування на користь Партії регіонів адміністративного ресурсу в ході виборчої кампанії.

Руховцями було відмічено, що застосування адмінресурсу і підкуп виборців ведеться вже відверто, що вони навіть не бояться телекамер, і при цьому відсутня реакція правоохоронних органів, Центрвиборчкому на зафіксовані факти.

Координатор харківського обласного відділення руху «Спільна справа» Антоніна Кравченко повідомила, що кандидати в народні депутати від Партії регіонів в цій області у всіх заходах влади соціального спрямування беруть участь.

В неї навіть склалось враження, що за кожним кандидатом у народні депутати від влади в Харківській області закріплена високопоставлена посадова особа, яка їздить з ним по регіону, агітує, а іноді «бере участь у маніпуляції - коли те, що було зроблено на основі державних програм, подається як досягнення кандидата від Партії регіонів ».

За її словами, на харківському телебаченні кожен день по кілька разів демонструються сюжети, якими намагаються сформувати позитивний імідж провладних кандидатів, тоді як представників опозиції взагалі не показують.