Депутати пояснюють, що були відсутні в сесійній залі під час голосування за законопроект.

Народні депутати від фракції Народної партії Катерина Ващук, Сергій Терещук, Василь Шпак та Василь Черній просять спікера Володимира Литвина не враховувати їхні голоси за прийняття закону про мовну політику.

Як повідомили "Коментарям" у Народній партії Україні, в своїй заяві депутати пояснюють, що були відсутні 3 липня в сесійній залі під час голосування за законопроект. В свою чергу нардеп Черній просить Литвина "не враховувати його голос за проект Закону "Про засади державної мовної політики", оскільки на голосування ставилося питання про розгляд законопроекту".

Раніше народний депутат від Партії регіонів Петро Писарчук заявив, що він не голосував за скандальний закон про мови і відкликає свій голос. Писарчук звернувся до спікера Володимира Литвина "з проханням вилучити його голос "за" із результатів голосування проекту закону про засади державної мовної політики".

Пізніше народний депутат від Партії регіонів, екс-голова Тернопільської обласної організації Партії регіонів Орест Муц і народний депутат, голова Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів Василь Чуднов також відкликали свої голоси за закон.

Нагадаємо, 3 липня Верховна рада прийняла закон "Про засади державної мовної політики" "регіоналів" Ківалова-Колесніченка.

Після прийняття закону спікер парламенту Володимир Литвин заявив про намір піти у відставку. Так само зробив і віце-спікер парламенту Микола Томенко.