Верховна Рада України внесла зміни до державного бюджету на 2012 рік щодо виділення коштів на оснащення виборчих дільниць системами відеоспостереження. За прийняття відповідного закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік "(щодо видатків Центральної виборчої комісії)" проголосували 259 карток народних депутатів.

Законом збільшено на 993,6 млн. грн. видатки загального фонду Державного бюджету України Центральній виборчій комісії на виконання бюджетної програми "створення та впровадження системи відеоспостереження на звичайних виборчих дільницях на постійній основі під час виборів народних депутатів України в 2012 році".

Джерелом покриття додаткових видатків Державного бюджету визначено збільшення надходжень на 350 млн. гривень від податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів та на 643,6 млн. гривень від ввізного мита.

Нагадаємо, 2 липня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що під час виборів до Верховної Ради України на виборчих дільницях встановлять 34 тисячі відеокамер для спостереження за ходом голосування.