Близько 170 тис. дол коштуватимуть опитування у день виборів до Верховної Ради України у рамках національного екзит-полу, передає радіо "Свобода" з посиланням на представників консорціуму "Національний екзит-пол 2012".

"Це дуже великий розгалужений проект. Опитування в день виборів на 400 виборчих дільницях коштує приблизно 130 тис. дол. Але є ще передвиборчі опитування, післявиборче опитування, опитування на двох мажоритарних дільницях, це ще приблизно по 20 тис. дол", - зазначає директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Саме ж фінансування здійснюватиметься міжнародними донорами, зокрема міжнародним фондом "Відродження", програмою Matra посольства Королівства Нідерландів в Україні, Національним Фондом підтримки демократії (США).

Під час проведення національного екзит-полу планується опитати близько 16,5 тис. виборців на 300 виборчих дільницях. До цього організатори залучать близько 700 інтерв'юерів, а також міжнародні спостерігачі з Великобританії, Польщі та Росії.

Водночас для нагляду за проведенням екзит-полу створено спеціальну наглядову раду з 12 експертів, її очолив голова ради громадської аналітичної організації "Лабораторія законодавчих ініціатив" Ігор Когут.

Окрім фонду "Демократичних ініціатив" імені Ілька Кучеріва, до консорціуму "Національний екзит-пол 2012" увійшли Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

РБК-Украина