Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що в Україні перед виборами зміниться майже половина членів окружних виборчих комісій за порушення балансу їх складу з моменту формування.

За його словами, з 19 партій, які отримали право делегувати своїх представників до складу окружкомів, більшість є невідомими або маловідомими партіями, які подають в списки складу комісій абсолютно випадкових людей, а в окремих випадках - людей, які не давали згоди працювати в окружних комісіях і не мають взагалі відповідного досвіду роботи.

Тобто все це можна вважати підставами, що ці партії є технічними. І в зв’язку з цим, приблизно половина членів комісій зміниться до моменту виборів.

За його словами, сьогодні називають навіть розцінки: щоб змінити члена комісії, слід заплатити 10 тисяч доларів, змінити представника керівного складу - 20 тисяч доларів.

У той же час Черненко не виключає, що таке ж саме може статися і з складами дільничних комісій, на посади в окремих з яких будуть претендувати більше 100 чоловік.