Опозиція планує залишити своїх представників у парламенті, щоб тільки стежити за діями влади. Основна же частина фракції БЮТ і блоку НУ-НС мають намір зосередитися на роботі в округах під час 11-ї сесії парламенту.

Арсеній Яценюк заявив, що опозиція йде до людей і залиша декілька  депутатів для фіксування порушень, які будуть відбуватися при прийнятті законів. А прийняті антиукраїнські буде скасовано, коли опозиція прийде в наступну Раду.

Яценюк об'явив парламент померлим, а його роботу – незаконно продовженою, оскільки вибори повинні були відбудуться ще в минулому році.

Також Яценюк зазначив, що більшість в Раді не має наміру розглядати законопроекти, запропоновані опозиційними фракціями. За його словами, за останні два роки роботи парламенту з 1100 запропонованих опозицією проект закону були розглянуті тільки 65.

Саме тому, Яценюк відзначив, що головним завданням об'єднаної опозиції стає підготовка до виборів Ради і проведення якомога більшої кількості нових облич в наступне скликання парламенту.