Екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликає європейських політиків вже на цьому етапі визнати виборчу кампанію такою, яка не відповідає європейським демократичним стандартам і стандартам ОБСЄ.

Це послання від екс-прем'єра в Європейському парламенті озвучила її дочка Євгенія Тимошенко, яка проводить в Брюсселі зустрічі з лідерами найбільших політичних груп цієї європейської інституції.

Вона заявила, що після виборів буде пізно, а треба вже зараз констатувати той факт, що демократичні сили не зможуть побороти фальсифікації, які відбуваються на всіх рівнях.

За словами Євгенії, Юлія Тимошенко сподівається, що спостерігачі, які будуть присутні до початку виборів, встигнуть це помітити і зробити висновки до виборів про те, що вони несправедливі і нечесні.

Немиря заявив, що під час перебування в Брюсселі вони мають намір зустрітися з лідерами найбільших політичних груп, зокрема, прогресивними соціалістами, зеленими і лібералами.

За його словами, в ході проведеного діалогу, депутатів Європейського парламенту цікавив хід виборчої кампанії в Україні.

Немиря повідомив, що вже відбулися зустрічі із кількома європейськими політиками, в тому числі головою комітету з європейських справ Бундестагу Гюнтером Крішбаумом, який «чітко сказав, що у Бундестазі існує сформовану думку про те, що відбувається в Україні». А канцлер Меркель дала цьому концентровану оцінку, порівнявши Україну і Білорусію. Саме через цю оптику і будуть оцінювати що відбувається зараз перед виборами.