Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) вчора обговорив ситуацію в Україні в контексті майбутніх парламентських виборів. Комітет не став давати якісь рекомендації асамблеї. У Партії регіонів вважають, що доповідь про ситуацію в Україні в ПАРЄ розглянуть тільки після виборів. Однак, на думку опозиції, українське питання буде піднято на сесії асамблеї набагато раніше.

В ЗМІ пишуть, що вчора в Парижі ніяких подробиць за підсумками засідання комітету не оголошували, крім імен співдоповідачок - Марієтти де Пурбе-Лундін (Швеція) та Майліс Репс (Естонія). Було сказано лише те, що члени комітету «обміняються думками про політичні відносини в Україні.

Один з представників делегації Верховної Ради в ПАРЄ розповів, що головне питання, яке обговорювалося - легітимність майбутніх парламентських виборів в Україні. Це питання було самим гострим і передбачало введення санкцій, тепер увагу асамблеї буде сконцентровано на виборчій кампанії.

У той же час член постійної делегації парламенту в ПАРЄ Олексій Плотніков (Партія регіонів) сказав, що питання про ситуацію в Україні у планах комітету офіційно не значилося. Можливо члени комітету лише обмінялися думками про майбутні вибори.

В опозиції стверджують, що в ПАРЄ на осінній сесії приділять пильну увагу Україні і, зокрема, справі Юлії Тимошенко.