Для подальшої долі України винятково важливо, щоб Президент Віктор Янукович програв. Про це заявив у Києві під час презентації своєї книги один з лідерів російської опозиції Борис Нємцов.

"Я вважаю, що якщо він (Віктор Янукович - ред.) Програє, то є шанс, що Україна залишиться з демократією. Я брав участь у Помаранчевій революції оскільки вважав, що якщо Україна переможе - в Росії з'явиться шанс. Те що зробив Майдан - це демократія, і за це варто боротися ", - заявив Нємцова.

Крім того він зазначив, що ключова відмінність політичних процесів в Росії і Україні полягає в тому, що в Україні існує вибір. "В Україні вибір є. У Росії немає виборів. У вас вони проблемні, скандальні, але все ж є. Є опозиція в парламенті. У вас парламент - це місце для дискусій, поки, але вибір є. У нас в Росії - все фікція ", - констатував російський опозиціонер.

Нємцов позитивно оцінив діяльність українського громадського руху. "Ваші дії мають ефект. Інша справа, що влада корумпована і не розуміє, як це - жити чесно. Вода камінь точить, треба продовжувати", - вважає Нємцов.

За його словами, після Москви презентувати свою нову доповідь про Володимира Путіна під назвою "Життя раба на галерах: палаци, яхти, автомобілі, літаки та інші аксесуари" він приїхав саме до Києва, оскільки українські ЗМІ можуть дозволити собі публікувати таку інформацію, на відміну від російських видань.

Як повідомляв MIGnews.com.ua, на думку екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, європейські політики повинні припинити переконувати Януковича стати демократом. "Вони повинні зрозуміти, що це не змінить диктатора. Це те ж саме, якщо людожера переконувати стати вегетаріанцем", - заявила вона.

MIGnews.com.ua