За словами голови Одеського обласного КВУ Анатолія Бойка, агітаційну діяльність в серпні Партія регіонів, ВО« Батьківщина »та КПУ ведуть, в першу чергу, зусиллями кандидатів-мажоритарників та їх прихильників. Передвиборна активність партії «Україна - вперед!» знизилася, в порівнянні з травнем-липнем, а ВО «Свобода» поки не розгорнула активної кампанії.

Бойко зазначив, що Партія регіонів активно веде кампанію за допомогою біл-бордів, вуличних наметів, мітингів на підтримку прийнятого «мовного закону». Агітатори від ПР приходять також в будинку виборців, щоб заповнювати спеціальні форми-тести з індивідуальними данними і дізнаватися електоральні переваги.

Аналізуючи діяльність політичних сил, кандидатів у депутати та органів влади з формування та окружних виборчих комісій, Бойко констатував, що є зростання кількості фактів перешкоджання здійсненню агітації, використання «чорного піару», непрямого підкупу виборців, залучення державних службовців в агітаційну діяльність, а також використання для її ведення бюджетних коштів.

Подібні дії ставлять під загрозу легітимність виборчого процесу в Одеській області.