Володимир Огризко склав повноваження члена президії та заступника голови Політрада політичної партії «Наша України» і припинили своє членство в партії.

В обгрунтуванні свого рішення В.Огризко відзначив, що потреба в новій національно-патріотичній партії в Україні, яка є в суспільстві, може бути реалізована лише на нових засадах.
«Наша Україна» за нинішніх обставин не зможе впоратися з таким завданням.

В.Огризко подякував своїм колег по співробітництво, і висловив сподівання, що відмінності в політичних підходах не будуть впливати на підтримання з ними доброзичливих і приємних людських відносин у майбутньому.

На питання про те, хто з нинішніх політичних сил має основи для формування нової національно-патріотичної партії, Огризко відповів: «Я думаю, що це буде щось нове, тому що, на жаль, сьогодні я особисто не бачу таких політичних сил , які були б дійсно такими, як це собі можна уявити, розглядаючи європейські приклади. Мені здається, що сьогодні нам просто потрібно створювати нові політичні сили. А якщо говорити про національні патріотичні і демократичні сили, то це просто обов'язок, тому що у нас такі реальні політичні сили просто відсутні. Тому ми повинні зараз шукати людей, виробити принципи і на цій європейський, демократичної, прозорої, не корупційній основі створювати такі політичні сили».

Він також зазначив, що такі сили повинні сформуватися до виборів. "Я думаю, що мова йде про те, що жовтень - не останній місяць історії України ... І тому не буде ставитися завдання, що вона повинна сформуватися остаточно і безповоротно саме 28 жовтня або на день- два раніше. Це складна робота, складний процес, на це безумовно потрібен певний проміжок часу, але на мою думку, це дуже потрібна робота і завдання, оскільки тут мова йде про майбутнє України…Якщо такої сили у нас не буде, значить наш політичний ландшафт буде абсолютно неповним, а в такому разі його можуть замінити тільки ті сили, які займаються популізмом і демагогією. А нам в Україні потрібно створювати силу, яка буде створювати український національний демократична держава. Ось така мета, вона є дуже важливою, дуже потрібної для суспільства, але зрозуміло, що реалізувати її протягом 2, 3 або 5 місяців, довести до повної кондиції - це буде складно".